
بلندر نرم افزاري است که براي خلق تصاوير سه بعدي بکار مي رود. اصولا اين بدان معناست که اين نرم افزار شما را قادر مي سازد که با آن، تصاوير سه بعدي بسازيد. اما در عين حال بلندر امکان افزودن صدا، همچنين اينتراکتيو کردن و زمان بندي کردن برنامه ها را نيز براي شما بوجود مي آورد. بدينترتيب بلندر نرم افزاري ايده آل براي کاربردهاي متعدد از قبيل: ايجاد مدل هاي سه بعدي، رندرينگ، ايجاد تصحيحات پس از توليد ( مانند جلوه هاي ويژه سه بعدي درفيلم هاي سينمايي- مترجم )، ايجاد سناريوهاي تصويري، ساخت فيلم، خلق انيميشن ( تصاوير متحرک کامپيوتري )، ايجاد برنامه هاي سه بعدي، و محيط ها و بازي هاي اينتراکتيو مي باشد.
بلندر نرم افزاري بسيار قدرتمند است و کاربران اعم از حرفه اي و غير حرفه اي مي توانند از آن بهره گيرند.
بلندر بر روي تمامي سيستم هاي عامل رايج اعم از Linux, MacOSX و Windows قابل اجراست.
ليسانس : General Public License
رابط کاربر بلندر
=توجه: پيش از مطالعهٌ اين فصل، لازمست با کنترل هاي صفحه کليد در بلندر آشنا بوده، و محيط بلندر را (بگونه ايکه در فصول قبل شرح داده شد)تنظيم (پيکربندي) نموده باشيد.
اصول مقدماتي
در ابتدا مروري کلي بررابط کاربر خواهيم داشت.
محورهاي ديدگاه
در تصوير فوق، محورهاي ديدگاهي را در حالت ديدگاه پرسپکتيو مشاهده مي کنيد. همانگونه که ملاحظه مي کنيد، به جاي دو محور، در واقع سه محور پيکان دار وجود دارد.در حالت ديدگاه پرسپکتيو، برخلاف ديدگاه از بالا، از روبرو يا از پهلو، که تنها دو بعد قابل ديد مي باشد، هر سه بعد يک شيء ديده مي شود.
نوع ديگر زاويهٌ ديد (ديدگاه) در بلندر، ديدگاه ارتوگرافيک مي باشد، که از ديد ما کمتر طبيعي به نظر مي رسد(در اين حالت بر خلاف آنچه که در دنياي طبيعي صادق است، اشياء با دورشدن از ديد ما، کوچک تر نمي شوند) اما به لحاظ اصول رياضي، گويايي بيشتري دارد. محورهايي که در نقطهٌ مبناي هر ديدگاه وجود دارند، به محورهاي فراگير مشهورند، به عبارت ديگر، کاربري آنها در کل صفحهٌ کاري شما در بلندر و هر آنچه در آن است، تعميم دارد. اينها غير قابل تغييراند، همانگونه که جهات غرب و شرق در جهات واقعي قابل تغيير نيست.
نوع پانل
با کليک کردن برروي نمايه هاي فوق مي توان تنظيمات مربوط به کارکردها (توابع) اصلي در بلندر را تغيير داد.
کارکردهاي اصلي متعددي در بلندر وجود دارد که به قرار زيرمي باشند:
دکمه هاي منطقي موتوربازي
تنظيمات اين قسمت مربوط مي شود به دکمه هايي که در مورد بازي ها و برنامه هاي اينتراکتيو کاربرد دارد و مرتبط کردن اين دکمه ها به يکديگر براي ايجاد برنامه هاي بي درنگ اينتراکتيو.
دکمه هاي متن نمايش
اين دکمه ها براي مرتبط کردن متن هاي نمايشي ويژه به مواد ،اشياء يا کل محيط کاري شما، بکار مي رود.
دکمه هاي سايه زن
در اين قسمت، مواد مورد استفاده براي پروژه، ايجاد شده و خواص آنها دستکاري مي شود. اين پانل همچنين زيرپانل هايي دارد مربوط مي شوند به خواص مربوط به نور، و ساير خصوصيات دنياي واقع مانند تاٌثيرات اتمسفر و فيزيک. قابل توجه اينست که مواد خاصي را در اين بخش مي توان جت استفاده در موتوربازي تعيين نمود که اصطلاحاً آنها را مواد پويا مي نامند. پويايي مواد، نوع کاآيي آنها را در هنگاميکه در تماس با ساير اشياء موتوربازي قرار مي گيرند، دچار تغيير مي کند.
دکمه هاي شيء
با کمک اين دکمه ها مي توان خواص هر شي ء را بطور منفرد و مربوط به همان شي ء تغيير داد،خواصي از قبيل چگونگي عملکرد اشياء زمانيکه بصورت متحرک در مي آيندو همچنين ارتباط آنها با ساير اشياء در هنگام حرکت. اين پانل همچنين داراي زير پانلي است که استفاده از امکانات ان خواص فيزيکي اشياء را در هنگام مشابه سازي هاي فيزيکي تنظيم نمود.
دکمه هاي ويرايش
در مواقعي که شکل را بصورت تودهٌ توري درآورده (در مورد - مترجم) و مي خواهيم ويرايش و اصلاحات موردنظر خود را در آن اعمال کنيم،در دسترس بودن اين پانل بسيار موٌثر مي افتد. تنظيمات بسياري که در اين بخش وجود دارد در هنگامي که مي خواهيم يک شکل را ويرايش کنيم، مورد استفاده قرار گرفته و به ما امکان مي دهند که خواص توده هاي توري شکل را تغيير دهيم. در اينجا همچنين مي توان مشخصه هاي تصويري مختلف تودهٌ توري شکل را بصورت غيرمرئي درآورد که به ما کمک مي کند تا بتوان درک کاملتري از خصوصيات تودهٌ مزبور را تنها با نگاه کردن به آن بدست آورد.
دکمه هاي صحنه(محيط کاري)
اين پانل در مواقعي کاربرد دارد که مي خواهيم کار خود را بصورت تصوير يا فيلم رندر کنيم. تنظيمات اين قسمت نه تنها به فرمت نهايي پروژه (بعنوان مثال اندازهٌ تصوير يا نوع فايل تصويري و غيره) بستگي دارد، بلکه به اينکه چگونه بلندر پروژٌ مربوطه را رندر مي کند، مرتبط مي باشند. قابل توجه اينکه در بلندر دو نوع افزودني براي رندرينگ وجو دارد، يکي از آنها و ديگري نام دارد که عمليات محاسباتي پيشرفته مربوط به جهت و مسير نورهاي مجازي را انجام مي دهد، و بنابراين اغلب در موارد ايجاد جلوه هاي تصويري بسيار واقعي کاربرد دارد.







0 نظر:
ارسال یک نظر